Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.
Hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry.

Tammi- kesakuu 2011

Kuvia tammi ... kesäkuulta 2011.


Kaljaasi Ansio purjehtii 2.7.2011 klo 17 Plassin markkinapaikalle Kalajoki-Valssi yhteislauluillan tähdeksi

Kaljaasi Ansion mastot on pystytetty ja ne antavat laivalle perinteisen kaljaasin näkoä.

Kaljaasi Ansio kastettiin ja laskettiin juhlavasti vesille sunnuntaina 5.6.2011 klo 14:00.
Ansion kastoi Soili Autio. Katso video Kaljaasi Ansion vesillelaskusta & Soilat-kuoro esittää Ansio-laulun

Ennen Kalajoen satamaan kuljetusta Ansio juhlisti Plassin kyläyhdistyksen 10-vuotisjuhlaa Plassin markkinatorilla torstaina 2.6.2011. Kuljetuksista ja nostoista vastasi Havator ja heille kuuluu suuret kiitokset mahtavasta avusta.
Vaikka Ansion ei ole valmis, voidaan kuitenkin jo nyt sanoa että Ansion rakentaminen onnistui suunnitellun aikataulun mukaisesti, rakentamisen aloittamisesta vesillelaskuun kului aika tarkasti kolme ja puoli vuotta. Vesillelasku jälkeen Ansion mastot on nostettu pystyyn ja rikin asentaminen alkaa 27.6.2011. Siihen saamme apuvoimia Saimaan perinnelaivayhdistyksestä, kun Kari Hakola ja Timo Siirasto tulevat asiantuntijoiksi.

Ansion rakentamisessa on riittänyt kiirettä. Ansion kaikkien tankkien valmistuksen otti vastuulleen Tatu Mämmelä ja laadukkaat rosteritankit asennettiin paikoilleen. Paljon kiitoksia Tatulle suuresta panostuksesta. Konehuoneessa on riittänyt askaretta. Se on eristetty A60 paloneristyksellä. Eristeenä käytettiin Gyprocin valmistamaa marine-levyä jotka yrityksen teknisen palvelun päällikkö, Mikael Nyholm, lahjoitti meille referenssiksi. Marine-gyproc levy on selvästi normaalia erikoiskovaa gyprocia kovempaa ja siitä oli hyvä rakentaa konehuoneen seinät. Levyä käytettiin myös WC-tilojen ja keittiön seiniin joiden päälle tuli sitten kaakelit. Rakenne vaikuttaa hyvin toimivalta. Suuret kiitokset Gyprocille hankkeemme tukemisesta.

Konehuoneessa on siis asentamista riittänyt, koneiden polttoaineen, pakoputket, laponesto, hydrauliohjaus, koneiden ilmanotto, sähköistys, vaihde ja kaasu molemmille ohjauspaikoille, pilssipumppu jne.
Kapteeninhytin (perähytti) sisustukset tehtiin pääosin Juhani Yrjänän lahjoittamista tammesta ja lopputulos on kyllä näyttävä. Tammesta tehtiin liimaamalla tukevat ja erinomaisen hienot tasot kapteeninhyttiin ja keittiöön. Vastaavia tasoja on varmasti aika vaikea löytää valmiina mistään. Perähytissä on vielä askaretta kalusteiden, mittareiden ja hallintalaitteiden asentamisessa. Keittiössä on vielä jonkinverran töitä vaikka koneista vain jääkaappi puuttuu. Keittiön induktiotaso, kalusteisiin upotettava uuni ja astianpesukone ovat paikoillaan. Laivan kaksi wc:tä alkavat olla valmiina wc-istuimet ja altaat paikoillaan.

Sähkötöiden tekemisen otti harteilleen Kai Harjuhaahto ja niissä on vielä punnertamista. Kuitenkin vaikuttaa siltä että ne valmistuvat ajallaan.

Salongissa kaikki sängyt ovat nyt paikoillaan ja portaiden tukevat kaiteet ovat valmisteilla. Salongin valaistus ja kattoikkunat ovat paikoillaan. Nimikko-oikeus taulu on paikoillaan ja se sopii hienosti salonkiin. Patjoista ensimmäiset kappaleet ovat paikoillaan ja ne vaikuttavat hyvin sopivilta.

Laivan kannella hyttien kattolankutus on kiinnitetty, saumattu ja pinnoitettu pur-pinnoitteella. Hyttien ikkunat ovat paikoillaan ja hydrauliohjauksen sylinteri ja pumput on asennettu paikoilleen. Myös laivan kiinnityspisteet ovat valmistuneet.

Mastot saatiin valmiiksi ja lopputulos vaikuttaa hienolta. Purjeiden plokit tilattiin Puolasta ja valinnan perustana oli korkea laatu ja siihen nähden kuitenkin edullinen hinta. Köydet tilattiin Ruotsista ja toimittaja on Claessons Trätjära.

Laivan kuljetuksia varten tehtiin jykevä kuljetusalusta. Siihen raudat lahjoitti RUUKKI Kalajoelta. Lahjoitus on meille erittäin merkittävä ja siitä paljon kiitoksia RUUKILLE.
Ansion pelastustarvikelaatikot ovat saranoiden asentamista vaille valmiina. Saranat suunnitteli ja vamisti seppä Eero Isokääntä. Takorautaiset saranat ovat 1800-luvun henkeen. Paljon kiitoksia Eerolle hienoista saranoista.

Seuraavaksi Ansioon asennetaan riki paikoilleen ja ajatuksena on että ensimmäinen koepurjehdus tehdään 2.7.2011, jolloin Ansio saapuu Kalajoki-Valssi lauluiltaan juhlistamaan tapahtumaa. Jos kaikki menee hyvin ja Ansio pääsee Plassin rantaan niin tapahtuma tulee olemaan ikimuistoinen, Ansio ja Mikko Alatalo takaavat että kannattaa tulla paikalle.